Clive Chandler: Punch és Judy

Június végéig várnak országszerte a csepűrágók és maskarások

A 10. Színházi Olimpia, azon belül is a Bábművészeti Világtalálkozó kiemelkedő eseménye a Szervusztok, Pajtikák! elnevezésű országos eseménysorozat: május 20-tól június végéig több városban várják a kicsiket és nagyokat hazai és nemzetközi bábművészek. Mutatjuk, mi várható még Szombathelyen, Győrben, Szegeden és Debrecenben!

A láncfesztivál keretében bemutatott produkciók nagy művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai báb- és utcaszínházi előadások, workshopok, kiállítások, alkotói projektek, amelyekkel a szervező – a Magyarországi Bábművészek Szövetsége – Kemény Henrik munkássága előtt kíván tisztelegni.

A programsorozat még nem ért véget, lássuk, mit láthatunk még a Szervusztok Pajtikák keretében!

Szombathely – Csepűrágók világtalálkozója

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház huszonkilenc előadással és játékkal vár mindenkit: utcaszínházzal, vásári bábjátékkal, mesekoncerttel és számtalan egyéb programmal készülnek a Történelmi Témaparkban június 16-tól három napon át.

A tizenegy külföldi, egy határon túli és tizenhat hazai fellépő produkciója között a családi programok mellett kifejezetten felnőtteknek szóló előadásokkal és koncertekkel is készülnek.

A részletes program és további információk a Mesebolt Bábszínház oldalán találhatók!

Győr – Csepűrágók Világfesztiválja

A győri Vaskakas Bábszínház június 17-én szombaton egész napos programmal várja az érdeklődőket.

Az ingyenes szabadtéri programot a győri Bisinger sétányon rendezik meg: gólyalábasok, utcaszínházi és bábszínházi produkciók, valamint koncertek és interaktív játékok is várják a közönséget.

Az egyes társulatokról és produkcióikról részletes leírás található a Vaskakas Bábszínház oldalán ide kattintva!

CSepűrágók Világfesztiválja Győrben – Forrás: Vaskakas Bábszínház

Debrecen – Vörössipkások Nemzetközi Találkozója

Június 17-én és 18-án több helyszínen, a Nagyerdei Kultúrparkban (a Vidámpark területén), a Sziget-kék Tematikus Játszóparkban, a Békás tó melletti játszótéren, valamint a II. János Pál Pápa téren is találkozhatunk a Vörössipkások Nemzetközi Találkozójára érkező bábosokkal Debrecenben.

Június 17-én (szombaton) az Átmentem projekt kötéltáncos performance-ával nyitják meg a találkozót. A Nagyerdei Kultúrparkban és a Sziget-kék játszóparkban óriásbábokkal, gólyalábasokkal, vásári kesztyűs bábjátékkal és bohócelőadással is találkozhatnak az oda látogatók.

Június 18-án óriásbábos felvonulással nyitják meg a napot, azt követően pedig minden helyszínen izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal készülnek a szervezők, ahol minden korosztály megtalálhatja majd az őt érdeklő produkciókat.

Szeged – Maskarádé Napok

Június 24-én és 25-én rendezi Szegeden a Kövér Béla Bábszínház a Maskarádé Napokat, amely a városban a Szervusztok Pajtikák! harmadik eseménye lesz.

A színes programkínálatban a gyereknek szóló előadások mellett Sofie Krog – Diva 18+ címmel láthatjuk a szabadstílusú bábszínészet és bizarr költészet ötvözetét Jack-In-Box vígjátékba csomagolva a dán Sofie Krog Társulat előadásában.

További információk és a részletes program ide kattintva érhető el.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!