Clive Chandler: Punch és Judy

Június végéig várnak országszerte a csepűrágók és maskarások

A 10. Színházi Olimpia, azon belül is a Bábművészeti Világtalálkozó kiemelkedő eseménye a Szervusztok, Pajtikák! elnevezésű országos eseménysorozat: május 20-tól június végéig több városban várják a kicsiket és nagyokat hazai és nemzetközi bábművészek. Mutatjuk, mi várható még Szombathelyen, Győrben, Szegeden és Debrecenben!

A láncfesztivál keretében bemutatott produkciók nagy művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai báb- és utcaszínházi előadások, workshopok, kiállítások, alkotói projektek, amelyekkel a szervező – a Magyarországi Bábművészek Szövetsége – Kemény Henrik munkássága előtt kíván tisztelegni.

A programsorozat még nem ért véget, lássuk, mit láthatunk még a Szervusztok Pajtikák keretében!

Szombathely – Csepűrágók világtalálkozója

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház huszonkilenc előadással és játékkal vár mindenkit: utcaszínházzal, vásári bábjátékkal, mesekoncerttel és számtalan egyéb programmal készülnek a Történelmi Témaparkban június 16-tól három napon át.

A tizenegy külföldi, egy határon túli és tizenhat hazai fellépő produkciója között a családi programok mellett kifejezetten felnőtteknek szóló előadásokkal és koncertekkel is készülnek.

A részletes program és további információk a Mesebolt Bábszínház oldalán találhatók!

Győr – Csepűrágók Világfesztiválja

A győri Vaskakas Bábszínház június 17-én szombaton egész napos programmal várja az érdeklődőket.

Az ingyenes szabadtéri programot a győri Bisinger sétányon rendezik meg: gólyalábasok, utcaszínházi és bábszínházi produkciók, valamint koncertek és interaktív játékok is várják a közönséget.

Az egyes társulatokról és produkcióikról részletes leírás található a Vaskakas Bábszínház oldalán ide kattintva!

CSepűrágók Világfesztiválja Győrben – Forrás: Vaskakas Bábszínház

Debrecen – Vörössipkások Nemzetközi Találkozója

Június 17-én és 18-án több helyszínen, a Nagyerdei Kultúrparkban (a Vidámpark területén), a Sziget-kék Tematikus Játszóparkban, a Békás tó melletti játszótéren, valamint a II. János Pál Pápa téren is találkozhatunk a Vörössipkások Nemzetközi Találkozójára érkező bábosokkal Debrecenben.

Június 17-én (szombaton) az Átmentem projekt kötéltáncos performance-ával nyitják meg a találkozót. A Nagyerdei Kultúrparkban és a Sziget-kék játszóparkban óriásbábokkal, gólyalábasokkal, vásári kesztyűs bábjátékkal és bohócelőadással is találkozhatnak az oda látogatók.

Június 18-án óriásbábos felvonulással nyitják meg a napot, azt követően pedig minden helyszínen izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal készülnek a szervezők, ahol minden korosztály megtalálhatja majd az őt érdeklő produkciókat.

Szeged – Maskarádé Napok

Június 24-én és 25-én rendezi Szegeden a Kövér Béla Bábszínház a Maskarádé Napokat, amely a városban a Szervusztok Pajtikák! harmadik eseménye lesz.

A színes programkínálatban a gyereknek szóló előadások mellett Sofie Krog – Diva 18+ címmel láthatjuk a szabadstílusú bábszínészet és bizarr költészet ötvözetét Jack-In-Box vígjátékba csomagolva a dán Sofie Krog Társulat előadásában.

További információk és a részletes program ide kattintva érhető el.

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.