Komáromi Jókai Színház: Az örökség - Fotó: Dömötör Ede

Komáromi előadással zárul az olimpia Esztergomban

Június 30-án Schwechtje Mihály filmrendező színpadi művével, Az örökséggel zárul a 10. Színházi Olimpia programsorozata Esztergomban.

A darab – amely 2020-ban a Legjobb magyar dráma díját nyerte el –megtörtént esetet dolgoz fel. A történet főszereplője, Szabó András gyerekorvos, anyja halála miatt érkezik vissza Németországból szülőfalujába, hogy rendezze az családi hagyatékkal kapcsolatos intéznivalókat, többek közt az anyja által ráhagyott gyerekorvosi praxist. Bár Andrásnak esze ágában sincs maradni, vagy beleavatkozni a falu életébe, elkerülhetetlen lesz a szembesülés az ott folyó eseményekkel.

A Komáromi Jókai Színház társulatának előadását – amelyet Rédli Károly rendezett – az Esztergomi Várszínház meghívására június 30-án 20 órai kezdettel láthatjuk a Dobó Katalin Gimnázium színpadán. Jegyek az előadásra ide kattintva még elérhetők!

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!