Komáromi Jókai Színház: Az örökség - Fotó: Dömötör Ede

Komáromi előadással zárul az olimpia Esztergomban

Június 30-án Schwechtje Mihály filmrendező színpadi művével, Az örökséggel zárul a 10. Színházi Olimpia programsorozata Esztergomban.

A darab – amely 2020-ban a Legjobb magyar dráma díját nyerte el –megtörtént esetet dolgoz fel. A történet főszereplője, Szabó András gyerekorvos, anyja halála miatt érkezik vissza Németországból szülőfalujába, hogy rendezze az családi hagyatékkal kapcsolatos intéznivalókat, többek közt az anyja által ráhagyott gyerekorvosi praxist. Bár Andrásnak esze ágában sincs maradni, vagy beleavatkozni a falu életébe, elkerülhetetlen lesz a szembesülés az ott folyó eseményekkel.

A Komáromi Jókai Színház társulatának előadását – amelyet Rédli Károly rendezett – az Esztergomi Várszínház meghívására június 30-án 20 órai kezdettel láthatjuk a Dobó Katalin Gimnázium színpadán. Jegyek az előadásra ide kattintva még elérhetők!

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.