Centro Teatro Attivo

Madách Projekt: bemutatjuk a római szín előadóit

Folytatjuk a 10. Színházi Olimpia részeként, a Madách Projekt keretében színpadra állított, nagyszabású nemzetközi színházi vállalás szereplőinek bemutatását: lássuk, kik állítják színpadra Az ember tragédiájának római színét.

Milánóból érkezett a Centro Teatro Attivo tizenkét színészhallgatója, akik a 6., vagyis a római szín újragondolásában játszanak szerepet a június 23-i bemutatón olasz nyelvű előadásukkal.

A Centro Teatro Attivo 1981óta működő színiakadémia, amelyet Nicoletta Ramorino, a Piccolo Színház színésznője alapított, és mára már Milánó egyik legjelentősebb színészképzőjévé nőtte ki magát. Az intézmény küldetése, hogy a fiatalok számára a világ bármely pontján lehetőséget biztosítson a különböző művészeti ágakat integráló színházi projektekben való részvételre.

A június 23-i előadásra a kéthetes próbafolyamat már megkezdődött: ennek során Vidnyánszky Attila rendezésében egészestés előadássá olvadnak össze a különböző nemzetek által előadott színek.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!