Centro Teatro Attivo

Madách Projekt: bemutatjuk a római szín előadóit

Folytatjuk a 10. Színházi Olimpia részeként, a Madách Projekt keretében színpadra állított, nagyszabású nemzetközi színházi vállalás szereplőinek bemutatását: lássuk, kik állítják színpadra Az ember tragédiájának római színét.

Milánóból érkezett a Centro Teatro Attivo tizenkét színészhallgatója, akik a 6., vagyis a római szín újragondolásában játszanak szerepet a június 23-i bemutatón olasz nyelvű előadásukkal.

A Centro Teatro Attivo 1981óta működő színiakadémia, amelyet Nicoletta Ramorino, a Piccolo Színház színésznője alapított, és mára már Milánó egyik legjelentősebb színészképzőjévé nőtte ki magát. Az intézmény küldetése, hogy a fiatalok számára a világ bármely pontján lehetőséget biztosítson a különböző művészeti ágakat integráló színházi projektekben való részvételre.

A június 23-i előadásra a kéthetes próbafolyamat már megkezdődött: ennek során Vidnyánszky Attila rendezésében egészestés előadássá olvadnak össze a különböző nemzetek által előadott színek.

További cikkek
synergy logo
Bár a fesztivál Újvidéken jött létre, útja 2023-ban a magyarországi Színházi Olimpia évében Budapestre a Nemzeti Színházba vezetett, ahol a 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM keretében látható. A Fesztiválról Venczel Valentin gondolatait osztjuk meg.
cartea-lui-ruth-7
A Rúth könyve azoknak a fájdalmáról szól, akik a háború elöl menekülve, családjukat hátrahagyva új világba költöztek. A bukaresti Állami Zsidó Színház előadása október 2-án látható.
Comédie Francaise - fotó: Jan Versweyveld
Molière halhatatlan Tartuffe, avagy a képmutató című művének XIV. Lajos által cenzúrázott, háromfelvonásos változata kel életre a Comédie Francaise társulatának előadásában október 7-én este és október 8-án délután a 10. MITEM keretében.