Madách Projekt 13. szín (forrás: SZFE)

Madách Projekt: íme az űr-szín előadói!

A Madách Projekt keretében június 23-án mutatják be Az ember tragédiáját egy különleges, nemzetközi koprodukcióban: a dráma 13. színét román és georgiai színészhallgatók tolmácsolásában láthatjuk a Hajógyári Szigeten.

A bukaresti I. L. Caragiale Nemzeti Színház- és Filmművészeti Egyetem (UNATC) Románia egyik legfontosabb színházi és filmes egyeteme, nemzetközileg elismert, állami felsőoktatási intézmény, melynek két – színházi és film – karát doktori iskola, pedagógiai intézet és egy Nemzetközi Kutatási és Oktatási Központ (CINETic) egészít ki. 

Az egyetem 16 hallgatója Az ember tragédiája két prágai színét önállóan, az űr-színt a georgiai, az eszkimó-színt pedig a torontói York Egyetem hallgatóival adja elő.

A grúz Színház- és Filmművészeti Egyetem (Shota Rustaveli Theatre and Film State University of Georgia) kizárólag a vizuális és előadóművészeteknek szentelte magát. Az egyetem fő alapítója egy ismert grúz színházi színész és rendező, Lado Meskhishvili volt.

Az egyetem – amely a Kaukázus és Georgia egyik legrégebbi egyeteme – dráma- és filmszínészeket, zenés színházi, báb-, marionett- és pantomimszínészeket, dráma-, film- és televíziórendezőket, operatőröket, színház- és filmkritikusokat, művészettörténészeket, televíziós és egyéb médiaszakembereket, koreográfusokat, turisztikai menedzsereket és a kulturális-oktatási ágazat szakértőit képzi. 

A 13., űr-színben Ádámnak lehetősége van elszakadni a Földtől. Lucifer korán örül: a Föld szellemének hívására Ádám felismeri, hogy vissza kell térnie a földre. Ádám szerint az ember lényege: cél nélkül is küzdeni. Lucifer mindent megtesz, hogy tervétől eltántorítsa, nagyon meggyőző érveket hoz fel, elsorolja Ádám összes kudarcát, de ő mégis vissza akar térni.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!