Madách Projekt, London-szín (forrás: SZFE)

Madách Projekt: liverpooli hallgatók is színpadra állnak

A Madách Projektben részt vevő országok bemutatását a 11., London-szín előadóival folytatjuk: Liverpoolból tizenkét hallgató érkezik, hogy részt vegyen a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett nagyszabású koprodukcióban.

A LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts) a korábbi Liverpool Institute for Boys épületének helyén működik (Sir Paul McCartney vezető mecénás alma matere), és 1996-ban nyitotta meg kapuit az első hallgatói csoport előtt. A világ egyik legjelentősebb előadó- és kreatív művészeti képzést nyújtó intézménye.

Alkotók, előadóművészek, technikusok, filmesek és üzletemberek nemzetközi közösségének nyújt egyetemi szintű, projektalapú képzést, melyben a résztvevők partnergyártók hozzájárulásával teljes értékű projektek megvalósítása mentén sajátítják el szakmájukat.  

Az intézmény CertHE, BA és MA szintű képzést nyújt, a prózai képzés mellett otthont adva többek közt a tánc, a zenés színház, a menedzsment, valamint az alkalmazatott színházi szakoknak is. A Madách Projektben részt vevő 12 hallgató a színművész és filmszínész szakok harmadéves hallgatói, akik a London színt álmodják színpadra angol nyelven.  

Madách jelene a kapitalizmus kora. Ettől a színtől kezdve Ádám már nem aktív, középkori hős, hanem ismét szemlélődő. A jelenben a szabadság, egyenlőség, testvériség eszméinek megcsúfolását, elárulását látja csak. Éva alakja most is komplex: Ádám most is csodálja, bár rokonszenvét csak hazugsággal és hamis ékszerekkel tudja megszerezni.

Ádám látja ennek a világnak elkerülhetetlen bukását, halálraítéltségét. A szín végén a szereplők egy óriási sírt ásnak, melybe egyenként beleugranak miután elmondták sírversüket. Az egyedüli kivétel Éva, aki szintén elbúcsúzik a földi világtól, de aztán felemelkedik az égbe.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!