Istanbul Aydin Egyetem

Madách Projekt: Ők lesznek a Konstantinápoly-szín előadói

2023-ban, Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából, a 10. Színházi Olimpia keretében mutatják be Az ember tragédiáját tizenkét egyetem színészhallgatóinak közreműködésével. Mutatjuk a Konstantinápoly-szín előadóit!

A Törökország legfiatalabb és egyben legdinamikusabb egyetemén, az Istanbul Aydin Egyetemen zajló művészeti oktatás célja nem csupán a műalkotás létrehozásának hogyanja, hanem olyan innovatív gondolkodású egyéniségek nevelése is, akiknek designtudatossága, a művészetről kialakuló szemléletmódja egyben a társadalmi felelősségérzettel is társul.  

A Madách Projekt keretében létrejövő, monumentális színházi vállalásban az isztambuli egyetem huszonhat hallgatója a Az ember tragédiájának 7., vagyis konstantinápolyi színét adja elő török nyelven.

A projektben résztvevő intézmények mindegyikének lehetőséget biztosítottak arra, hogy külön-külön előadják a rájuk osztott színt, saját elképzelésük szerint; a június 23-i bemutató előtt két hétig pedig a produkció rendezője, Vidnyánszky Attila kovácsolja eggyé a színeket.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!