Rátkai Erzsébet jelmeztervei a LÁTVÁNYTÉR 15 című kiállításon (forrás:kulturpart.hu)

Már csak két hétig látható a LÁTVÁNYÉR 15 kiállítás a Vigadóban

Június 25-ig látogatható a LÁTVÁNYTÉR 15, a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társaságának tárlata a Pesti Vigadó ötödik és hatodik emeletén, a 10. Színházi Olimpia keretében.

A kiállítás kurátora, Balla Ildikó díszlet- és jelmezterveket, tablókat, maketteket, jelmezeket, bábokat, fejdíszeket és bútorelemeket is válogatott annak érdekében, hogy az érdeklődők közelről is megtekinthessék az izgalmas koncepciókat.

Láthatjuk például Zeke Edit bámulatos Aida díszletét (Szegedi Szabadtéri Játékok, 2019), amely az akkori színházi évad szenzációjának számított, vagy éppen az egyik legfrissebb előadásét, az Erkel László Kentaur által tervezett Diótörőt, amelyet 2023-ban mutattak be az Észt Állami Operaházban.

A Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozatának három tagja, Rátkai Erzsébet jelmeztervező, Tordai Hajnal jelmeztervező és Székely László díszlettervező alkotásai is helyet kaptak a Balla Ildikó kurátor által válogatott tárlatban: a kulturpart.hu cikkében ezekről olvashatunk bővebben is.

Érdemes tehát ellátogatni a Pesti Vigadóba a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társaságának kiállítására, mert az érdeklődők nem csak a kulisszák mögé nyernek bebocsátást, de átfogó képet kaphatnak a díszlet- és jelmeztervezők elmúlt tizenöt évben létrehozott legjobb munkáiról is.

(Via kulturpart.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!