Rátkai Erzsébet jelmeztervei a LÁTVÁNYTÉR 15 című kiállításon (forrás:kulturpart.hu)

Már csak két hétig látható a LÁTVÁNYÉR 15 kiállítás a Vigadóban

Június 25-ig látogatható a LÁTVÁNYTÉR 15, a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társaságának tárlata a Pesti Vigadó ötödik és hatodik emeletén, a 10. Színházi Olimpia keretében.

A kiállítás kurátora, Balla Ildikó díszlet- és jelmezterveket, tablókat, maketteket, jelmezeket, bábokat, fejdíszeket és bútorelemeket is válogatott annak érdekében, hogy az érdeklődők közelről is megtekinthessék az izgalmas koncepciókat.

Láthatjuk például Zeke Edit bámulatos Aida díszletét (Szegedi Szabadtéri Játékok, 2019), amely az akkori színházi évad szenzációjának számított, vagy éppen az egyik legfrissebb előadásét, az Erkel László Kentaur által tervezett Diótörőt, amelyet 2023-ban mutattak be az Észt Állami Operaházban.

A Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozatának három tagja, Rátkai Erzsébet jelmeztervező, Tordai Hajnal jelmeztervező és Székely László díszlettervező alkotásai is helyet kaptak a Balla Ildikó kurátor által válogatott tárlatban: a kulturpart.hu cikkében ezekről olvashatunk bővebben is.

Érdemes tehát ellátogatni a Pesti Vigadóba a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társaságának kiállítására, mert az érdeklődők nem csak a kulisszák mögé nyernek bebocsátást, de átfogó képet kaphatnak a díszlet- és jelmeztervezők elmúlt tizenöt évben létrehozott legjobb munkáiról is.

(Via kulturpart.hu)

További cikkek
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.
Madách-projekt - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 11 ország színházi egyetemeinek részvételével rendezett Madách Projekt a 10. Színházi Olimpia egyik különleges eseménye volt.