Madách Projekt 9. szín (forrás: SZFE)

Ők lesznek a Madách Projekt román részvevői

A Madách Projekt keretében tíz ország hallgatói érkeznek Budapestre, hogy a 10. Színházi Olimpia programsorozatának részeként június 23-én bemutassák Madách Imre Az ember tragédiája című művét.

A bukaresti I. L. Caragiale Nemzeti Színház- és Filmművészeti Egyetem (UNATC) Románia egyik legfontosabb színházi és filmes egyeteme, nemzetközileg elismert, állami felsőoktatási intézmény, melynek két – színházi és film – karát doktori iskola, pedagógiai intézet és egy Nemzetközi Kutatási és Oktatási Központ (CINETic) egészít ki.

A két művészeti ág különböző területein működtetett alap-, mesteri- és doktori képzési programjai kutatásra, innovációra, sokszínűségre és interdiszciplinaritásra épülnek. 

Bukarestből 16 hallgató érkezik, hogy Madách Imre Az ember tragédiájának két prágai színét (8. és 10. szín) önállóan, a 13. (űr) színt a Tbilisziből, a 14. (eszkimó) színt pedig Torontóból érkező színészhallgatókkal adja elő.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!