Madách Projekt 9. szín (forrás: SZFE)

Ők lesznek a Madách Projekt román részvevői

A Madách Projekt keretében tíz ország hallgatói érkeznek Budapestre, hogy a 10. Színházi Olimpia programsorozatának részeként június 23-én bemutassák Madách Imre Az ember tragédiája című művét.

A bukaresti I. L. Caragiale Nemzeti Színház- és Filmművészeti Egyetem (UNATC) Románia egyik legfontosabb színházi és filmes egyeteme, nemzetközileg elismert, állami felsőoktatási intézmény, melynek két – színházi és film – karát doktori iskola, pedagógiai intézet és egy Nemzetközi Kutatási és Oktatási Központ (CINETic) egészít ki.

A két művészeti ág különböző területein működtetett alap-, mesteri- és doktori képzési programjai kutatásra, innovációra, sokszínűségre és interdiszciplinaritásra épülnek. 

Bukarestből 16 hallgató érkezik, hogy Madách Imre Az ember tragédiájának két prágai színét (8. és 10. szín) önállóan, a 13. (űr) színt a Tbilisziből, a 14. (eszkimó) színt pedig Torontóból érkező színészhallgatókkal adja elő.

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.