9.8

Táncművészeti különlegességekkel érkezik a Café de la Danse Fesztivál

Igazi táncművészeti csemegét ígér az érdeklődőknek a Café de la Danse nemzetközi kortárstánc-fesztivál június 16. és 18. között: a 10. Színházi Olimpia részeként öt külföldi tánctársulat és egy gitárművész mutatkozik be Kápolnásnyéken.

Francia, német, finn, portugál, ír táncművészek önálló és csoportos produkcióit láthatja a közönség Kápolnásnyéken: a szervező Frenák Társulat választásai szavatolják a különleges mozgásformák és tér-forma rendszerek megjelenését, az akrobatikát, a függesztéseket, az ámultba ejtő látványt, az emberi teljesítőképesség határait feszegető mutatványokat.

A fesztivál előadásai ingyenesen látogathatók, de a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációhoz kötöttek.

Különleges cirkuszi produkciót ígér a 9.8. című előadás, amelyet június 17-én 20 órától láthatunk: a két chilei születésű, franciaországi cirkuszi előadóművész, Pablo Peñailillo Soto és Manuel Martinez a fizikai erők átalakulását kutatja.

A kötelet rituális tárgyuknak tekintve ódákat zengenek a gravitációról. Felvetik a test helyének kérdését egy rajtuk kívül álló erővel szemben.

Fizikailag és líraian írják le az archetípus és a rituálé gondolatával átitatott kapcsolatot ember és anyag között.

Egy kötéllel és két testtel a színpadon újrateremtik saját nyelvüket, a pályák, ingák, iránytűk, vonalak és spirálok nyelvét: egy rituális és örökös nyelvet. Itt a gravitáció már nem teher, melyet maguk után húznak, hanem ugródeszka önmaguk mozgatásához.

(Via Magyar Nemzet)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!