Fotó: vorosmartyszinhaz.hu

Unokám, Benjamin – Bemutatót tartottak a Pelikán Udvarban

Kerkay Rita második Ulickaja-rendezését mutatták be Székesfehérváron. Az odaadó hívetek, Surik után most az Unokám, Benjamin és a női sorsok kerültek terítékre. Székesfehérváron nemrég vette kezdetét a 10. Színházi Olimpia.

Egy olyan izgalmas világba kalauzol az alkotócsapat, ahol a profán ’70-es évek megfér az Édenkerttel, az elfogadás a nárcizmussal, az igaz szerelem az elutasítással.

Az Unokám, Benjámin egy babrujszki zsidó család története, akik közül hárman maradtak életben és Moszkvában telepedtek le. A család feje, a kontrollmániás Fira (Varga Mária) vette kezébe unokatestvére, Liza (Závodszky Noémi) és a tőle egyre messzebb menekülő fia életét. Ha hagyják…

Ebbe a furcsa körbe csöppen bele a naiv Szonyecska (Ballér Bianka), aki tökéletesen alárendeli magát bárkinek, aki végre megmondja neki, mit is tegyen. Egészen addig, amíg be nem köszönt életébe Vitya (Imre Krisztián) és az igazi szerelem… És hogy ki az a Benjamin?

Ulickaja végtelen szeretettel és nem kevesebb humorral átszőtt családtörténetét ezúttal is Kerkay Rita állította színpadra. A színpadképért Horesnyi Balázs felel, jelmeztervezőként Varga Lili mutatkozik be, a zenét pedig Matkó Tamás szerzi.

(Via vorosmartyszinhaz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!