Fotó: Soltis Lajos Színház

Magyar Álomvasutak és Színházi Olimpia a Soltis Lajos Színházban

Július 22-én a celldömölki Soltis Lajos Színházban zárul a 10. Színházi Olimpia részeként megrendezett Dunántúli Színházi Fesztivál.

A Soltis Lajos Színház és a Trainingspot Társulat Magyar Álomvasutak című zenés kabaréja izgalmas utazást ígér.

Frikk Magdolna, a Magyar Álomvasutak ZRT. munkatársa kapott egy váratlan telefonhívást. A vonal végén a felettese: „Magdi, megkaptad a kinevezést! Holnaptól te vezeted a mozdonyt!” A fiatal nő gyerekkori álma vált valóra és annak rendje módja szerint be is állt dolgozni!

Miközben a vonat száguld, a frissen kinevezett mozdonyvezető elképzeli, hogy kik utazhatnak a vonatán. Furcsa utasai vallanak magukról, az életükről, kudarcaikról, szerelmeikről, vagy épp beteljesületlen szerelmeikről. És a legfurcsább bennük, hogy gondolkodás nélkül dalra fakadnak.

Mindannyian utaztunk már vonaton, de olyanon talán még nem, ahol énekelnek az utasok. A Magyar Álomvasutak egy zenés vonatutazás, melyre mindannyian örömmel felszállhatunk. Zerkovitz Béla, Weiner István, Márkus Alfréd megunhatatlan kupléi és az egymást követő kabaréjelenetek biztosítják, hogy egy pillanatig se unatkozzunk ezen az úton.

Előadják: Kőszegi Mária, Boznánszky Anna, Jobbágy Kata, Bora Levente. Zene: Zerkovitz Béla, Weiner István és Márkus Alfréd dalainak felhasználásával – Jobbágy Kata, Dékány Dávid. Díszlet: Szőke Bence. Jelmez, kellékek: Pesti-Marton Mercédesz. Írta és rendezte: Bora Levente.

(Via soltisszinhaz.hu)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.