Fotó: Soltis Lajos Színház

Magyar Álomvasutak és Színházi Olimpia a Soltis Lajos Színházban

Július 22-én a celldömölki Soltis Lajos Színházban zárul a 10. Színházi Olimpia részeként megrendezett Dunántúli Színházi Fesztivál.

A Soltis Lajos Színház és a Trainingspot Társulat Magyar Álomvasutak című zenés kabaréja izgalmas utazást ígér.

Frikk Magdolna, a Magyar Álomvasutak ZRT. munkatársa kapott egy váratlan telefonhívást. A vonal végén a felettese: „Magdi, megkaptad a kinevezést! Holnaptól te vezeted a mozdonyt!” A fiatal nő gyerekkori álma vált valóra és annak rendje módja szerint be is állt dolgozni!

Miközben a vonat száguld, a frissen kinevezett mozdonyvezető elképzeli, hogy kik utazhatnak a vonatán. Furcsa utasai vallanak magukról, az életükről, kudarcaikról, szerelmeikről, vagy épp beteljesületlen szerelmeikről. És a legfurcsább bennük, hogy gondolkodás nélkül dalra fakadnak.

Mindannyian utaztunk már vonaton, de olyanon talán még nem, ahol énekelnek az utasok. A Magyar Álomvasutak egy zenés vonatutazás, melyre mindannyian örömmel felszállhatunk. Zerkovitz Béla, Weiner István, Márkus Alfréd megunhatatlan kupléi és az egymást követő kabaréjelenetek biztosítják, hogy egy pillanatig se unatkozzunk ezen az úton.

Előadják: Kőszegi Mária, Boznánszky Anna, Jobbágy Kata, Bora Levente. Zene: Zerkovitz Béla, Weiner István és Márkus Alfréd dalainak felhasználásával – Jobbágy Kata, Dékány Dávid. Díszlet: Szőke Bence. Jelmez, kellékek: Pesti-Marton Mercédesz. Írta és rendezte: Bora Levente.

(Via soltisszinhaz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!