Cseke Péter - fotó: 4K Media Studio
Cseke Péter - fotó: 4K Media Studio

A Kecskeméti Katona József Színház hivatalosan is csatlakozott a 10. Színházi Olimpiához

Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója, a március 27-én a Nemzeti Színházban tartott sajtótájékoztató keretében személyesen vette át a Színházi Olimpia zászlaját.
A Nemzeti Színházban Vidnyánszky Attila, a 10. Színházi Olimpia művészeti vezetője, Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója és Borsa Kata, a Karzat Színház vezető munkatársa, valamint Pál Kálmán, a Karzat Színház igazgatója osztotta meg gondolatait az április 1-jén kezdődő 10. Színházi Olimpiáról és számolt be az elkövetkezendő hónapok programjairól. Az eseményen Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója is jelen volt; személyesen vette át a 10. Színházi Olimpián résztvevők számára biztosított zászlót, amellyel a teátrum hivatalosan is csatlakozott a programsorozathoz.
A

Színház két előadással vesz részt az Olimpián. A közönség április 25-én a Koponyánk, körülbelül című előadást láthatja a Ruszt József Stúdiószínházban, május 23. pedig az Anna Karenina látható a nagyszínház színpadán.

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.