Komáromi Jókai Színház: Az örökség - Fotó: Dömötör Ede

Határontúli és németországi előadások érkeznek Esztergomba

Három előadást fogad be az Esztergomi Várszínház a 10. Színházi Olimpián.

Az Esztergomi Várszínház június hónapban három produkcióhoz kapcsolódva vesz részt a 10. Színházi Olimpián. A Dobó Katalin Gimnáziumban bemutatott előadások sorát a költő születésének bicentenáriumával összefüggésben Petőfi Sándor prózai műve, A helység kalapácsa nyitja meg június 18-án. A darabot Vidnyánszky Attila rendezésében a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Kamaraszínház és a Nemzeti Színház közös produkcióban mutatja be.

Június 25-én a németországi TiG – Theater Bamberg társulata adja elő Nina Lorenz rendezésében Simon Stone Euripidész nyomán készült Médeia című drámáját. Stone adaptációja a jelenbe helyezi Médeiát, és az ókori tragédiát egybefonja egy valós történettel: a kilencvenes években egy amerikai orvosnő, Debora Green válása után felgyújtotta a családi házát és eközben megölte háromból kettő gyermekét.

Június 30-án a Komáromi Jókai Színház művészei lépnek a közönség elé Az örökség című, 18 éven felülieknek szánt darabbal Rédli Károly rendezésében. Schwechtje Mihály filmrendező színpadi műve 2020-ban a Legjobb magyar dráma díját nyerte el. A darab megtörtént esetet dolgoz fel, a szerző korábban egy kisjátékfilmet is forgatott az eladott gyerekek ügyéről.

További cikkek
net_2015_KI_Brand_eoszfoto-9248 (1)
Törőcsik Mari Nemzeti Színházban töltött négy évtizedéről nyílik kiállítás a kőszegi Várszínházban. A 10. Nemzetközi Színház Olimpia rendezvénye június 1-én 19 óra 30-kor nyílik, a tárlat augusztus 31-ig látogatható.
Jean Bellorini
A francia Théâtre National Populaire egy igazi kelet-európai történettel érkezik a MITEM-ra. Jean Bellorini társulata ezúttal Nyikolaj Erdmann Az öngyilkos című darabját mutatja be június 13-án.
Fotó: Janus Erika
Igazi színházi különlegességet kínál a közönségnek a Budapesti Operettszínház: a 10. Színházi Olimpia keretében francia, litván és magyar Csárdáskirálynő előadások láthatók a Nagymező utcai teátrumban.