Komáromi Jókai Színház: Az örökség - Fotó: Dömötör Ede

Határontúli és németországi előadások érkeznek Esztergomba

Három előadást fogad be az Esztergomi Várszínház a 10. Színházi Olimpián.

Az Esztergomi Várszínház június hónapban három produkcióhoz kapcsolódva vesz részt a 10. Színházi Olimpián. A Dobó Katalin Gimnáziumban bemutatott előadások sorát a költő születésének bicentenáriumával összefüggésben Petőfi Sándor prózai műve, A helység kalapácsa nyitja meg június 18-án. A darabot Vidnyánszky Attila rendezésében a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Kamaraszínház és a Nemzeti Színház közös produkcióban mutatja be.

Június 25-én a németországi TiG – Theater Bamberg társulata adja elő Nina Lorenz rendezésében Simon Stone Euripidész nyomán készült Médeia című drámáját. Stone adaptációja a jelenbe helyezi Médeiát, és az ókori tragédiát egybefonja egy valós történettel: a kilencvenes években egy amerikai orvosnő, Debora Green válása után felgyújtotta a családi házát és eközben megölte háromból kettő gyermekét.

Június 30-án a Komáromi Jókai Színház művészei lépnek a közönség elé Az örökség című, 18 éven felülieknek szánt darabbal Rédli Károly rendezésében. Schwechtje Mihály filmrendező színpadi műve 2020-ban a Legjobb magyar dráma díját nyerte el. A darab megtörtént esetet dolgoz fel, a szerző korábban egy kisjátékfilmet is forgatott az eladott gyerekek ügyéről.

További cikkek
Company La Tal: Carrillo
Mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje Debrecenben! 
Szűcs Réka - forrás: Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház igazgatójával, Szűcs Rékával Klész Bea készített interjút: a beszélgetés – amelyben a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programokról is szó lesz – június 1-jén 18 órától hallható.
thalia
A 2023/24-es kínálatban megtalálhatók klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról. A teátrum két előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.