Komáromi Jókai Színház: Az örökség - Fotó: Dömötör Ede

Határontúli és németországi előadások érkeznek Esztergomba

Három előadást fogad be az Esztergomi Várszínház a 10. Színházi Olimpián.

Az Esztergomi Várszínház június hónapban három produkcióhoz kapcsolódva vesz részt a 10. Színházi Olimpián. A Dobó Katalin Gimnáziumban bemutatott előadások sorát a költő születésének bicentenáriumával összefüggésben Petőfi Sándor prózai műve, A helység kalapácsa nyitja meg június 18-án. A darabot Vidnyánszky Attila rendezésében a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Kamaraszínház és a Nemzeti Színház közös produkcióban mutatja be.

Június 25-én a németországi TiG – Theater Bamberg társulata adja elő Nina Lorenz rendezésében Simon Stone Euripidész nyomán készült Médeia című drámáját. Stone adaptációja a jelenbe helyezi Médeiát, és az ókori tragédiát egybefonja egy valós történettel: a kilencvenes években egy amerikai orvosnő, Debora Green válása után felgyújtotta a családi házát és eközben megölte háromból kettő gyermekét.

Június 30-án a Komáromi Jókai Színház művészei lépnek a közönség elé Az örökség című, 18 éven felülieknek szánt darabbal Rédli Károly rendezésében. Schwechtje Mihály filmrendező színpadi műve 2020-ban a Legjobb magyar dráma díját nyerte el. A darab megtörtént esetet dolgoz fel, a szerző korábban egy kisjátékfilmet is forgatott az eladott gyerekek ügyéről.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!