A csalogányok tangója

Két szerelmes életének táncával érkezik Emma Dante az Olimpiára

Két alkalommal is színpadra lép az Atto Unico társulata A csalogányok tangója című előadással a 10. Színházi Olimpián: Emma Dante rendezését május 31-én és június 1-jén is láthatjuk a Nemzeti Színházban.

A világhírű, számos díjjal és kitüntetéssel elismert szicíliai rendező, Emma Dante egy korábbi trilógiájának – a Szemüvegnek – egyik részét mélyítette önálló előadássá: A csalogányok tangója két szerelmes életének tánca, amely az emlékek mozaikját kirakva teszi elviselhetőbbé egy, az élete utolsó szakaszába érkezett nő magányát.

Egy egyszerű szerelmi történetet szerettem volna elmesélni, amit a szüleim élete ihletett

– mondta az Origónak adott interjújában a rendező.

A darabban két idős ember – megformálóik Sabino Civilleri és Manuela Lo Sicco – a régi dalok hangjára, táncolva idézi fel a szerelmük történetét: a nő kivesz egy menyasszonyi fátylat a ládából, majd elforgatja egy kis zenedoboz hajtókarját.

A férfi és a nő hirtelen fiatalabbak lesznek, felteszik a szemüvegüket, és újra táncolni kezdenek, így ünnepelve az új év beköszöntét, visszaidézve életük meghatározó pillanatait.

A MITEM fesztivál meghívására érkező előadásra jegyek még elérhetők ide kattintva.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!