Rómeó és Júlia - Fotó: Tutek-Hajnal Fanni

Öt kihagyhatatlan előadás Dél-Magyarországon

Balettelőadás, bábszínház és Shakespeare-adaptáció: a Dél-Magyarországon élők sem maradnak programok nélkül a 10. Színházi Olimpia idején. Mutatjuk, mit nézhetnek a következő hetekben Szegeden, Pécsett és Kaposváron!

III. Richárd a kaposvári Csiky Gergely Színházban

William Shakespeare klasszikusát a Csíki Játékszín művészeinek vendégelőadásában láthatjuk május 22-én 19 órakor a kaposvári Csiky Gergely Színházban. A darabot Vladimir Anton rendezte. Ha egyetlen elvetemült szereplőre kellene gondolnunk a drámairodalomból, biztosan III. Richárd lenne az. De mi történik, ha a „legnagyobb gazembernek” meg akarjuk érteni az indítékait? Erre keresi a választ előadásában a csíkszeredai társulat, amelyre néhány jegy még elérhető ide kattintva.

Jézus Krisztus Szupersztár a Pécsi Nemzeti Színházban

A Pécsi Nemzeti Színház színpadán láthatjuk Tim Rice és Andrew Lloyd Webber mára ikonikussá vált musicalét, a Jézus Krusztus Szupersztárt a zágrábi Komedija társulatának előadásában. Lloyd Webber elmondása szerint a darabot nem egy feltámadástörténetnek szánták, de még csak nem is egy bepillantást Krisztus életének utolsó napjaiba, hiszen ez egy „gyönyörű történet” volt, és éppen csak azt a drámai hátteret kínálta, amire szükségük volt. Tim Rice szerint „Krisztust nem Istennek látjuk, hanem igazi embernek a megfelelő helyen a megfelelő időben.” A zágrábi teátrum előadását angol nyelven, Damir Lončar rendezésében május 24-én 19 órakor láthatjuk a Pécsi Nemzeti Színházban, amelyre jegyek ide kattintva érhetők el.

Fotó: Ines Novkovic

A csizmás kandúr Pécsett és Kaposváron

Május 27-én 16 órakor a pécsi Bóbia Bábszínházban, május 28-án 11 órakor pedig a kaposvári BánSzínTérben láthatjuk a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház  A csizmás kandúr című bábelőadását: Charles Perrault klasszikusát 4 éves kor felett ajánlják a szervezők.

A legkisebb testvér élete sosem könnyű a mesékben. Akkor különösen nehéz, ha idősebb testvérei öröklik a családi malmot és a családi szamarat, neki pedig csak egy éhes macska jut, no meg az országút. Ám ha az a macska képes csizmát húzni, beszélni, de még dalra fakadni is, reménykedhetünk, hogy az ő segítségével hősünk sorsa nem várt fordulatot vesz.

A pécsi előadásra jegyek ide kattintva érhetők el.

A csizmás kandúr

Rómeó és Júlia a Pécsi Nemzeti Színházban

Rómeó és Júlia a fiatalos hevületű szenvedély és a minden baljós körülmény ellenére örökké tartó szerelem iránti vágy tökéletes megtestesítői. A Rijekai Ivan pl. Zajc Horvát Nemzeti Színház Balettegyüttesének Jiří Bubeníček többszörösen díjazott táncművész készített koreográfiát Szergej Prokofjev zenéjére. A horvát művészek május 31-én 19 órakor mutatják be produkciójukat a Pécsi Nemzeti Színház színpadán: az előadásra jegyek ide kattintva érhetők el.

Szabadságharc a Szegedi Pinceszínházban

A Szegedi Pinceszínház színpadán mutatkozik be június 15-én és 16-án 19:30-kor a Szabadságharc című előadásával a zentai Híd Kulturális Alapítvány. Kálló Béla és Tóth Péter Lóránt varázslatában a 19. századi magyar mindennapok, a napjaink karakterei és mindennapi csatái emberközelivé, már-már tapinthatóvá válnak.

További cikkek
TWO_Olga Chelpanova, Adrián Szelle (5)
Június közepén a tánc hívei elutazhatnak Győrbe, a Magyar Táncfesztiválra, de kirándulhatnak Kápolnásnyékre is, a Frenák Társulat által szervezett Café de la Dance Fesztiválra. Azért a Budapesten maradóknak is tudunk mit ajánlani, egyenesen Algériából. Turbuly Lilla írása.
Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Fotó_ Horcsák András
Átadták a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új épületét: a megújult Ursziny-Beliczey-kúriát és a mellette lévő modern épületet a 10. Színházi Olimpia keretében meghívott előadásokkal avatták fel.
Forrás: Vojtina Bábszínház Facebook-oldala
A 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett Bábszínházi Világtalálkozó kiemelkedő eseménye, a „Szervusztok, Pajtikák!” fesztivál nyitányaként tartottak gyereknapot Debrecenben.