Városmajori Szabadtéri Színpad - Fotó: makasz.hu

Szemle+ néven folytatja a Városmajori Színházi Szemle

Hatvan programmal, többek között zenés és prózai előadásokkal, operettel, táncprodukciókkal, látványos gyerek- és felnőtt koncertekkel, tematikus sétákkal, valamint egy francia vígjáték premier előtti vetítésével várja az érdeklődőket június 1. és szeptember 17. között a Városmajori Szabadtéri Színpad, ahol két előadás is látható lesz a 10. Színházi Olimpia keretében.

A szerdai évadnyitó sajtótájékoztatón Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad igazgatója elmondta: az idei évad kiemelt eseménye az Oscar-díjas dán Még egy kört mindenkinek című, Thomas Vinetberg-film (2020) színpadi adaptációja, az Orlai Produkciós Irodával koprodukcióban készülő, Paczolay Béla által rendezett előadás bemutatója lesz.

Az évadot a Pokorny Lia és Ötvös András játékával a Válótársas című humoros előadás nyitja június 1-jén, az Orlai Produkciós Iroda több előadással, többek között a Love Letters és a Mezítláb a parkban című produkciókkal is fellép a Városmajori Szabadtéri Színpad idei évadában. Az érdeklődők megtekinthetik a Játékszín Nyolc nő, a Miskolci Nemzeti Színház A miniszter félrelép, valamint a Nézőművészeti Kft. A fajok eredete című produkcióját is, ezen kívül a programok között szerepelnek egyebek mellett a Monarchia Operett, a Dumaszínház és a L’art pourt l’art Társulat előadásai is.

Az idei évadban – csatlakozva a 10. Színházi Olimpia programsorozatához – két külföldi színházi produkció is színesíti a repertoárt: a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Keresztes Attila rendezésében, Sebestyén Aba főszereplésével mutatja be A nép ellensége című Ibsen-darabot, míg Shakespeare Hamlet-feldolgozása, az Apropó, Hamlet! (HAMLET á l’impératif) új fordításban az Avignon-i fesztiválról érkezik Budapestre, Olivier Py rendezésében.

A tánc ezen a nyáron sem marad ki a teátrum repertoárjából: Franciaországból Nagy József (Josef Nadj) koreográfus egyik leghíresebb produkciója, az OMMA érkezik, a Duda Éva Társulat pedig egy élőzenés akrobatikus táncelőadást mutat be. A színház 100 éves múltját és a Városmajor történetét a Budasteppel közösen indított tematikus séták mesélik el.

Új névvel és koncepcióval folytatódik a Városmajori Színházi Szemle. Az új, margitszigeti helyszínnel és kibővített műsorral megújult és tovább gondolt rendezvénysorozat az idei évtől a Szemle+ nevet viseli. Két határon túli és négy vidéki előadás mutatkozik be a Városmajori Szabadtéri Színpadon, míg hat vidéken és fővárosban is játszott stúdióelőadást a Margitszigeti Kristály Színtéren láthat majd a közönség augusztus 28. és szeptember 10. között.

A Szemle+ rendezvénysorozat a Városmajorban Czajlik József rendezésében Barta Lajos Szerelem című előadásával kezdődik augusztus végén, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata közös produkciójával. Nagyváradról, a Szigligeti Színházból Márton Gyula Csinibaba című előadása érkezik Novák Eszter rendezésében. Elise Wilk Eltűntek című drámája Sebestyén Aba rendezésében a Yorick Stúdió vendégjátékában lesz látható.

A Budaörsi Latinovits Színház a Katharina Blum elvesztett tisztessége, a tatabányai Jászai Mari Színház a Jógyerekek képeskönyve, a Miskolci Nemzeti Színház pedig a Feketeszárú cseresznye című színdarabokkal lép fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Kristály Színtéren többek között a Centrál Színház, valamint a Pécsi Nemzeti Színház kamaradarabjait láthatja a közönség.

A Városmajori Szabadtéri Színpad idei programfüzete itt böngészhető.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!