Teatro Potlach: Húszezer mérföldnyire a tenger alatt

Mélytengeri utazással ért véget a Színházi Olimpia Gyulán

Gyulán is véget ért a 10. Színházi Olimpia, ahol a közönség június 27-én a Húszezer mérföldnyire a tenger alatt című Verne-adaptációval búcsúzott a nemzetközi programsorozattól.

Az olasz Teatro Potlach társulata attól ismert, a komoly színészi munka és a színpadi jelenlét mellett a legmodernebb és legfejlettebb digitális és fénytechnikai technikákat alkalmazzák. A magyar közönség a 10. Színházi Olimpia záróeseményének egyik résztvevőjeként is találkozhatott a társulat produkciójával: különleges fényfestéssel tették emlékezetessé a Margitszigeten a június 24-i ünnepséget.

A Húszezer mérföldnyire a tenger alatt című előadásuk során a színészek szó szerint „elmerülnek” egy varázslatos, már-már álomszerű díszletben, amely digitális vetítésekből és a legmodernebb LED-lámpákból áll, és magukkal viszik a nézőt is a mélytengeri világ és a titokzatos Nautilius felfedezésébe Némó kapitány vezetésével.

Jules Verne híres könyvéből egy elképesztő látványvilágú előadás született, amely világszerte nagy népszerűségnek örvend a különböző színházakban és a fesztiválokon.

A gyulai előadásról képszült képgalériát ide kattintva lehet megtekinteni.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!