Teatro Potlach: Húszezer mérföldnyire a tenger alatt

Mélytengeri utazással ért véget a Színházi Olimpia Gyulán

Gyulán is véget ért a 10. Színházi Olimpia, ahol a közönség június 27-én a Húszezer mérföldnyire a tenger alatt című Verne-adaptációval búcsúzott a nemzetközi programsorozattól.

Az olasz Teatro Potlach társulata attól ismert, a komoly színészi munka és a színpadi jelenlét mellett a legmodernebb és legfejlettebb digitális és fénytechnikai technikákat alkalmazzák. A magyar közönség a 10. Színházi Olimpia záróeseményének egyik résztvevőjeként is találkozhatott a társulat produkciójával: különleges fényfestéssel tették emlékezetessé a Margitszigeten a június 24-i ünnepséget.

A Húszezer mérföldnyire a tenger alatt című előadásuk során a színészek szó szerint „elmerülnek” egy varázslatos, már-már álomszerű díszletben, amely digitális vetítésekből és a legmodernebb LED-lámpákból áll, és magukkal viszik a nézőt is a mélytengeri világ és a titokzatos Nautilius felfedezésébe Némó kapitány vezetésével.

Jules Verne híres könyvéből egy elképesztő látványvilágú előadás született, amely világszerte nagy népszerűségnek örvend a különböző színházakban és a fesztiválokon.

A gyulai előadásról képszült képgalériát ide kattintva lehet megtekinteni.

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.