Feketeszárú cseresznye

Sikerrel zárult a debreceni Országos Színházi Találkozó

Május 17. és június 16. között a 10. Színházi Olimpia keretében rendezték meg Debrecenben az Országos Színházi Találkozót, amelyen huszonegy előadás mutatkozott be.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház Kivilágos kivirradtig című előadásával véget ért az Országos Színházi Találkozó június 16-án Debrecenben: az egy hónap alatt bemutatott előadások műfajilag és formanyelvi megoldásaikat tekintve is széles kínálattal várták a nézőket.

Olyan klasszikus darabokkal találkozhattak a színházrajongók, mint a székesfehérváriak Julius Caesarja, vagy a Győri Nemzeti Színház Mindenkinek mindene – Apor Vilmos című életrajzi darabja. De nemrég bemutatott kortárs feldolgozások is szerepeltek a seregszemlén: ilyen volt például a budapesti Radnóti Színház Kályha Katija vagy a Nemzeti Színház Woyzeck című előadása.

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása, az Idétlen időkig című musical egészségügyi okok miatt elmaradt, de így is huszonegy kőszínház társulata vendégeskedett Debrecenben: előadásaikat csaknem 5000 néző látta.

A legnagyobb közönségsikert a Miskolci Nemzeti Színház Feketeszárú cseresznye című produkciója aratta, melyet álló vastapssal jutalmaztak a nézők.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!