Feketeszárú cseresznye

Sikerrel zárult a debreceni Országos Színházi Találkozó

Május 17. és június 16. között a 10. Színházi Olimpia keretében rendezték meg Debrecenben az Országos Színházi Találkozót, amelyen huszonegy előadás mutatkozott be.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház Kivilágos kivirradtig című előadásával véget ért az Országos Színházi Találkozó június 16-án Debrecenben: az egy hónap alatt bemutatott előadások műfajilag és formanyelvi megoldásaikat tekintve is széles kínálattal várták a nézőket.

Olyan klasszikus darabokkal találkozhattak a színházrajongók, mint a székesfehérváriak Julius Caesarja, vagy a Győri Nemzeti Színház Mindenkinek mindene – Apor Vilmos című életrajzi darabja. De nemrég bemutatott kortárs feldolgozások is szerepeltek a seregszemlén: ilyen volt például a budapesti Radnóti Színház Kályha Katija vagy a Nemzeti Színház Woyzeck című előadása.

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása, az Idétlen időkig című musical egészségügyi okok miatt elmaradt, de így is huszonegy kőszínház társulata vendégeskedett Debrecenben: előadásaikat csaknem 5000 néző látta.

A legnagyobb közönségsikert a Miskolci Nemzeti Színház Feketeszárú cseresznye című produkciója aratta, melyet álló vastapssal jutalmaztak a nézők.

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.