Teatro de Babel: Moszkva

Három mexikói előadás érkezik a Színházi Olimpiára

Három Mexikóból érkező előadást is láthatunk a Színházi Olimpia keretében a Nemzeti Színház színpadán májusban, emellett egy kerekasztal-beszélgetéssel is készülnek a szervezők, amelynek középpontjában a mexikói kortárs színház áll.

Teatro de Babel: A fundamentalista

A Teatro de Babel társulatának előadásában láthatjuk Ignacio García rendezését, A fundamentalistát.

Marcos egy jól ismert lelkész és „A botrányos pap” címet viselő könyvsorozat szerzője, amellyel a hitet az egyház új generációi számára szándékozik megújítani. Egy napon váratlanul ismét felbukkan az életében Heidi, akivel húsz éve nem találkozott, és akihez fiatalságuk idején szoros barátság fűzte.

Mialatt mindketten a másikat próbálják megmenteni, szenvedélyes szerelem támad köztük, mely mindkettejük életét megváltoztatja, anélkül, hogy látszólag bármelyiküket is megmentené.

A jegyek az előadásra már elkeltek.

Teatro de Babel: Moszkva

A MITEM fesztivál meghívására érkezik Aurora Cano, a Mexikói Nemzeti Színház társulatának művészeti igazgatójának rendezésében a Teatro de Babel társulata Moszkva című előadásával.

Három nő eltéved egy színházban a 21. század elején: lánytestvérek, művészek, gyújtogatók, három nemzedék képviselői kérdőjelezik meg a színház jelentőségét és saját életük irányát, miközben olyan helyre igyekszenek, ahol minden csodálatos, vagy ahol legalább meleg van.

Jegyek a május 7-én 19 órakor kezdődő előadásra még elérhetők.

Mexikói Nemzeti Színház: Emiliano Zapata asszonyai

A Mexikói Nemzeti Színház társulata május 8-án 19 órakor, Conchi León rendezésében mutatja be az Emiliano Zapata asszonyai című előadást, amely a mexikói forradalmár köré felsorakoztatott fiktív nőalakokra épül.

A darab a képzelet játéka: a Zapatáról kialakuló képünket a darab több nő elbeszélésén keresztül építi fel (vagy éppen rombolja le).

A jegyek az előadásra már elkeltek.

Emiliano Zapata asszonyai

Beszélgetések a mexikói kortárs színházról

Május 8-án 20 óra 30-tól a Nemzeti Színházban rendezik meg azt az ingyenes szakmai programot, amelynek középpontjában a kortárs mexikói színház áll.

A beszélgetésen részt vesz a Mexikói Nemzeti Színház igazgatója, a mexikói kortárs drámaközpont, a DramaFest alapítója, Aurora Cano (akit a Színházi Olimpián a Moszkva című darab rendezőjeként, valamint A fundamentalista című darab főszereplőjeként is láthatunk); Luis de Tavira, a Mexikói Nemzeti Színház alapítója, korábbi igazgatója, A fundamentalista másik főszereplője; Jesús Hermandez, nemzetközileg elismert fénytervező, valamint Javier Valdivieslo, a Cervantes Intézet igazgatója is.

További cikkek
Vidnyanszky
A Magyar Teátrumi Társaság tisztújító közgyűlést tartott az Eiffel Műhelyházban november 27-én, ahol a résztvevők újraválasztották az eddigi elnököt.
Jan_Fabre_Az_Olumposz_tetejen_900x599
A 11. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozót 2024. április 5 – 27.  között rendezi meg a Nemzeti Színház.
Makovecz kultúrtemplom, Csenger (forrás: makovecz.hu)
A Magyar Művészeti Akadémia alapító elnöke, Makovecz Imre építész alkotását, az egykori Adventista Imaház újjászületését ünnepelték Csengeren.