Jelenet a Mester és Margarita című előadásból
Jelenet a Mester és Margarita című előadásból

Kezdődik a Színházi Olimpia debreceni programsorozata

A lengyel Wanda Siemaszkowa Színház A Mester és Margarita című előadása nyitja május 11-én este a Színházi Olimpia debreceni eseménysorozatát a Csokonai Fórumban.

A produkció előtt, 18 órától Sebastian Kęciek, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövete mond köszöntőt, majd Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója nyitja meg a több mint egy hónapig tartó programsorozatot.

A Színházi Olimpia keretében több mint húsz előadást láthat a közönség Debrecen új színházában.

A Mester és Margarita után pénteken a Csokonai Színház Finálé című előadása folytatja a sort, majd május 13-án, szombaton a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Raszputyin című előadása érkezik a városba, amelyet Szőcs Géza drámájából Sardar Tagirovsky állított színpadra.

A Debrecenben zajló Országos Színházi Találkozó programjáról itt írtunk bővebben.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!