Jelenet a Mester és Margarita című előadásból
Jelenet a Mester és Margarita című előadásból

Kezdődik a Színházi Olimpia debreceni programsorozata

A lengyel Wanda Siemaszkowa Színház A Mester és Margarita című előadása nyitja május 11-én este a Színházi Olimpia debreceni eseménysorozatát a Csokonai Fórumban.

A produkció előtt, 18 órától Sebastian Kęciek, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövete mond köszöntőt, majd Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója nyitja meg a több mint egy hónapig tartó programsorozatot.

A Színházi Olimpia keretében több mint húsz előadást láthat a közönség Debrecen új színházában.

A Mester és Margarita után pénteken a Csokonai Színház Finálé című előadása folytatja a sort, majd május 13-án, szombaton a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Raszputyin című előadása érkezik a városba, amelyet Szőcs Géza drámájából Sardar Tagirovsky állított színpadra.

A Debrecenben zajló Országos Színházi Találkozó programjáról itt írtunk bővebben.

További cikkek
Company La Tal: Carrillo
Mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje Debrecenben! 
Szűcs Réka - forrás: Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház igazgatójával, Szűcs Rékával Klész Bea készített interjút: a beszélgetés – amelyben a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programokról is szó lesz – június 1-jén 18 órától hallható.
thalia
A 2023/24-es kínálatban megtalálhatók klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról. A teátrum két előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.