Az ember tragédiája: Párizs (forrás: SZFE)

Madách Projekt: íme a párizsi szín előadói

Folytatjuk a 10. Színházi Olimpia részeként, a Madách Projekt keretében színpadra állított, nagyszabású nemzetközi színházi vállalás szereplőinek bemutatását: nézzük, kik állítják színpadra Az ember tragédiájának párizsi színét.

Az EICAR Filmiskola Párizsban és Lyonban található, amely felkészíti a jövő szakembereit a mozi és audiovizuális, hang és zene, audiovizuális produkciók, valamint színpad és show szakmai területeire.

A EICAR tíz tehetséges hallgatója Az ember tragédiája Párizs színét mutatják be francia nyelven a június 23-án, a Hajógyári Szigeten.

Az ember tragédiája: Párizs (forrás: SZFE)

Álom az álomban. Az álomba merült Ádám Dantonként jelenik meg a francia forradalom napjaiban, s legelső szavai az „egyenlőség, testvériség, szabadság”. Ez a szép jelmondat azonban nem teljesülhet, mert a háttérben sorozatos kivégzéseket rendez a nép.

Éva kétszer is feltűnik ebben a színben, először a vérpadon gyönyörű márkinőként, majd egy forradalmár nő képében. Danton vérbíró, aki nem ismer kegyelmet, mégis elérzékenyül, amikor Éva megáll előtte. A színben Robespierre alakja is feltűnik, aki Danton kivégzését akarja elérni.

Nézze meg a Konstantinápoly– és a római és az egyiptomi szín szereplőit is!

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!