Az ember tragédiája: Párizs (forrás: SZFE)

Madách Projekt: íme a párizsi szín előadói

Folytatjuk a 10. Színházi Olimpia részeként, a Madách Projekt keretében színpadra állított, nagyszabású nemzetközi színházi vállalás szereplőinek bemutatását: nézzük, kik állítják színpadra Az ember tragédiájának párizsi színét.

Az EICAR Filmiskola Párizsban és Lyonban található, amely felkészíti a jövő szakembereit a mozi és audiovizuális, hang és zene, audiovizuális produkciók, valamint színpad és show szakmai területeire.

A EICAR tíz tehetséges hallgatója Az ember tragédiája Párizs színét mutatják be francia nyelven a június 23-án, a Hajógyári Szigeten.

Az ember tragédiája: Párizs (forrás: SZFE)

Álom az álomban. Az álomba merült Ádám Dantonként jelenik meg a francia forradalom napjaiban, s legelső szavai az „egyenlőség, testvériség, szabadság”. Ez a szép jelmondat azonban nem teljesülhet, mert a háttérben sorozatos kivégzéseket rendez a nép.

Éva kétszer is feltűnik ebben a színben, először a vérpadon gyönyörű márkinőként, majd egy forradalmár nő képében. Danton vérbíró, aki nem ismer kegyelmet, mégis elérzékenyül, amikor Éva megáll előtte. A színben Robespierre alakja is feltűnik, aki Danton kivégzését akarja elérni.

Nézze meg a Konstantinápoly– és a római és az egyiptomi szín szereplőit is!

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.