Csigaház - Fotó: Ciróka Bábszínház

Bábszínház a 10. Színházi Olimpián – videó

Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek következő részében a magyarországi bábszínházak programjait mutatjuk be röviden. A színházi olimpiák történelmében először jelent meg a bábszínházi műfaj, így ebből a szempontból is kiemelkedőnek tekinthető a jubileumi, Magyarországon rendezett nemzetközi fesztivál. Nézzék meg rövid összefoglalónkat a bábműfaj olimpiai seregszemléjéről!

Az olimpiai hónapok alatt részletesen foglalkoztunk a bábszínházak közreműködésével, néhány megjelent interjút és cikket ajánlunk figyelmükbe:

„A Színházi Olimpia keretében régi álmunk valósul meg” – interjú Ellinger Edinával

A megítélés művészete, avagy bábos konferencia másképp – Szász Zsolt és Pálfi Ágnes írása

„Házhoz jöttek a legjobbak” – interjú Asbóth Anikóval

„Óriási lehetőséget kapott a bábszínházi világ” – interjú Pályi Jánossal

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!