Zalaegerszegi színészekkel készít kisjátékfilmet egy kanizsai gimnazista

2018 május 17. csütörtök, 14:32

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színművészeivel készít kisjátékfilmet egy 16 éves kanizsai gimnazista, Lendvai Kristóf, aki ifjú kora ellenére nem először ír és rendez.

Lendvai Kristóf korábbi filmjeit 2016-ban a szombathelyi Savaria Filmszemle, 2017-ben pedig a veszprémi Pannonfíling Mozgóképes Találkozó versenyprogramjába válogatták be. A Kanizsa TV-vel együttműködésben készült tavalyi kisjátékfilmjéről egyebek mellett a Duna Televízió készített riportfilmet 2017 decemberében.

A Majdnem eltoltam olvasópróbája / Forrás: Nagykanizsa Online

A már az előkészületeknél tartó, Majdnem eltoltam munkacímet viselő kisjátékfilm forgatókönyvírója és egyben rendezője a korábbiaknál nagyobb fába vágta a fejszéjét, és sikerült megnyernie a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, illetve igazgatója, Besenczi Árpád támogatását. Debrei ZsuzsannaHertelendy Attila és a Jászai Mari-díjas Kiss Ernő színművész mellett olyan fiatalok alakítják a főszerepeket, mint Herold LeventeKovács Fruzsina és Katona Levente, akik ugyancsak szinte mindennap fellépnek a teátrum színpadán. A szereplők mindegyike óriási lelkesedéssel, első szóra vállalta a közreműködést.

A történet komoly társadalmi és családi problémákat feszeget, de humorral kellően átitatva. A középpontban egy gimnazista fiú áll, aki egyedül él a tanár édesapjával. Az apánál rákot diagnosztizálnak, de nem tudja, miként közölje ezt kamasz fiával, akivel ráadásul nem a legjobb a viszonya. A fiú osztályába érkező új lány, illetve egy kórházban végződő rosszullét kell ahhoz, hogy rendeződjön apa és fia kapcsolata. A történetben fontos helye van a zavartságában félreérthetően fogalmazó doktornőnek, s egyben az új lány édesanyjának, a diákok életét megnehezítő tanárnak, valamint a fiú barátjának.

A kisjátékfilm első olvasópróbáját április végén tartották, a további előkészületek és próbák után júniusban, zalaegerszegi helyszíneken zajlik majd a forgatás. A kisjátékfilmet a tervek szerint nyár végén mutatják majd be.

Forrás: Színház.org / Nagykanizsa Online