Kakaóscsiga – a Fedél Nélkül hajléktalan szerzőinek műveiből készült előadás

Mesélni mindenki szeret – de mesét hallgatni talán még jobban. A Kakaóscsiga egy felnőtteknek készült „meseest”, mely a Fedél Nélkül hajléktalan szerzőinek a szövegeire épül.

“Olyan mintha a szereplők lelkét kottázták volna le” – Interjú Vágó Zsuzsival a Carousel – Liliomról

Molnár Ferenc leghíresebb műve, a Liliom alapján készült Carouselt április 26-tól a Budapesti Operettszínházban láthatják. A musical egyik főszereplőjét, Julie Jordant Vágó Zsuzsi kelti életre, akivel ösztönökről, Molnárról, egy nagyon jó próbafolyamatról és a tehetséggondozásról is beszélgettünk.

Pásztón alapított színházat Kautzky Armand

Előadó-művészeti tevékenységű nonprofit céget hoztak létre az ősszel elindult pásztói színház alapítói, köztük Kautzky Armand.

Világhírű olasz bohócduó a Fővárosi Nagycirkusz új előadásában

Fumagalli és Daris, a világhírű olasz bohócduó a legnagyobb sztárja a Fővárosi Nagycirkusz új előadásának, amelyet április 20-án, szombaton mutatnak be.

Molnár Ferenc ritkán játszott vígjátékát, a Riviérát mutatja be Benedek Miklós rendezésében az Orlai Produkció. 

Nem oszlik fel, de új tagokat keres az ExperiDance

19 év közös munka után feloszlik az ExperiDance – írta a Táncélet.

Fotókiállítás, milonga, önfeledt tánc – Tánc Világnap a Duda Éva Társulattal

Közeledik már a Tánc Világnapja, ami ugyan hivatalosan április 29-én lesz, de a Duda Éva Társulat idén előrébb hozta egy nappal!

Elfog/adsz – Rendhagyó színházi nevelési előadást rendezett Eke Angéla

Elfog/adsz címen diákoknak szánt vizuális nevelési programmal járja az ország iskoláit Eke Angéla.

Színházi fotók

További galériák

Hír

Háy János: “Hiszek az egyéni felelősségben”

Magyartanárokat megbotránkoztató erős kijelentésekkel van tele Háy János újrahangolt magyar irodalomtörténete. A szerzővel új könyvéről, az írás céljáról, a branddé válásról, a kultúrharc színvonaláról beszélgetett a Magyar Narancs.

Elhunyt Bács Ferenc

Életének 83. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után, kedden elhunyt Bács Ferenc, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Budapest Főváros Díszpolgára – tudatta a művész családja.

Budapest

Meghirdette 15. évadát az Örkény Színház

A múlt héten került sor az Örkény Színház idei utolsó bemutatójára Ascher Tamás rendezésében A mélyben címmel. Az következő évad programjáról máris megérkezett az első hír.

Színházi videók

További videók

Vidék

Plusz

Kitekintő

Összeállt a kisvárdai színházi fesztivál 2019-es programja

A 12 versenyelőadás mellett 11 versenyen kívüli színházi darab, koncertek, előadói estek, bábelőadások és a már hagyományos hallgatói minifesztivál szerepel a június 21. és 29. között megrendezendő Magyar Színházak 31. Kisvárdai Fesztiváljának idei programjában.

Elhunyt Bibi Andersson

83 éves korában elhunyt Bibi (eredeti nevén Berit Elisabeth) Andersson svéd színésznő, az Ingmar Bergman-filmek ikonikus alakja.

Kolozsvár: Szereplőcsere A velencei kalmárban

Április 19-én 19 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagytermében szereplőcserével tekinthető meg a Tompa Gábor rendezte A velencei kalmár című előadás: Portia szerepében Vindis Andrea váltja Györgyjakab Enikőt.

Apró

kövess minket az instagramon is!

 • "Amíg él az ember, úgyis van valahol. Sokkal jobb olyan helyen lenni, ahol tehetek is, adatok is valamit. Megőrülök a semmittevéstől, végem is lenne, ez sokkal jobban fáraszt, mintha dolgozom. Hiába leszek áprilisban 85 éves, a naptáram egy hónapra előre tele van. Annak, akinek a hobbija a szórakoztatás, ez eszébe sem jut. Legalábbis bennem, a több mint hatvan éves pályafutásom alatt egyszer sem merült fel" - mondja a 85 éves Bodrogi Gyula, aki a képen a májusban 75 éves Székely Gáborral látható. Fotó: Gálos Mihály Samu / SZFE #szinhaz #színház #bodrogigyula #nemzetszinesze #nemzetszínésze #szinesz #színész #rendező #székelygábor #szfe
 • Sipos Vera színésznőt egy eddig nem látott oldaláról ismerhetjük meg: színdarabot írt Fizikai színház kezdőknek és haladóknak címmel. Interjú az oldalon. #szinhaz #színház #siposvera "Nagyon régóta írok, főleg verseket, de egyszer csak elkezdtem inkább pici történetekkel foglalkozni. Valahogy elegem lett az önmarcangolásból, a szerelmes vagy szerelmi bánatos költészetből, bármennyire is próbáltam ezeket mindig humorral kezelni. Aztán elkezdtem nagyjából 8 mondatos történeteket kitalálni, amik abból fakadnak, hogy nagyon szeretem nézni az embereket, megfigyelni a pillanatokat. Egy-egy jelentéktelennek tűnő párbeszédből elképzelek például egy anya-lánya kapcsolatot, mert olyan érdekes, hogy ezekben a gesztusokban vagy fél mondatokban szinte benne van két ember kapcsolata, vagy amit én hozzá képzelek. Gyerekkorom óta jellemző rám, hogy extrém módon emlékszem ilyen párbeszédekre, és most ez kezdett el foglalkoztatni: mini történetek, pillanatok fikcióba ágyazva s kicsit elemelve."
 • "É nem a testemmel meg a hangommal játszom, hanem a fantáziámmal. Aminek következtében az ember sok mindent meg tud csinálni a színpadon, amit az életben nem, mert az életben nem képzeli el, az életben csinálja. A színpadon elképzeli. Ha el tudom képzelni, hogy akkorát ugrok, akkor akkorát ugrok."
100 éve született Gábor Miklós!
#gabormiklos #ruttkaieva #gábormiklós #szinhaz #színház #színész #szinesz #színészek #tavasz
 • Madách Színházban szeptember 20-àn mutatják be a nyolc Tony-díjjal jutalmazott Once/Egyszer… című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A zenés darabban Dolhai Attila, Zöld Csaba, Gubik Petra, Simon Boglárka és Tompos Kátya is főszerepet alakít. #dolhaiattila #gubikpetra #musical #madachszinhaz #madáchszínház #szinhaz #színház
 • A modern magyar színjátszás egyik legnagyobb egyénisége. Életét és művészi pályáját furcsa kitérők, csúcsok és hullámvölgyek tarkították, de színészi tehetségét soha senki nem vonta kétségbe.

E változatos életút dokumentumait – leveleket, iratokat, Páger Antal rajzaival díszített filmforgatókönyveket, szövegkönyveket, fényképeket, rajzokat és személyes tárgyakat – a művész unokái – Gyarmathy Krisztina, Beatrix és Antal – az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményének ajándékozták. #págerantal #szinesz #színész
 • "Én egy menős típus vagyok. Attól félek, hogy kimaradok valami fontosból, ha nem megyek. Emlékszem estékre, amikor már lefeküdtem a koliban és meghallottam, hogy valakik kint, az előtérben beszélgetnek, nevetgélnek, és akkor is, ha pizsamában, félálomban voltam, kimentem. Mert azt éreztem, nem lehet, hogy én alszom, ha máshol még élet van. De kezdek megnyugodni. Fontosnak tartom, hogy megtanuljak egyedül lenni a gondolataimmal, élvezzem azt az időt, amit csak magammal töltök" -

Józsa Bettinával olvashattok ma interjút az oldalon.
 • Késői ebédszünet Budaörsön avagy készül az #Elektra #Premier

Élektra szerepében Ladányi Júlia, Klütaimnésztra szerepében Balsai Móni, 
Aigiszthosz király szerepében Brasch Bence, Oresztész szerepében Böröndi Bence, Csavargó és Idegen szerepében Chován Gábor látható, rendező: Alföldi Róbert Fotó: @latinovits_szinhaz

#szinhaz #színház #tavasz #eloadas #előadás #balsaimoni #ladanyijulia #alfoldirobert #braschbence #latinovitsszinhaz
 • "Színházi szülőhazám találkozásokból épül a város legkülönbözőbb pontjairól érkező nézőkkel. Ők azok, akik estéről estére azért jönnek el a színházainkba, hogy megosszanak velünk néhány percet, néhány órát. Ezekből a kivételes pillanatokból áll az életem, amikor nem saját magammal és szenvedéseimmel törődöm. Újjászületek, és megértem a színház hivatását: átélni az adott, a múló pillanat puszta igazságát, amikor tudjuk, hogy igaz, amit a reflektorok fényében mondunk és teszünk. Ez mutatja meg leginkább, milyenek vagyunk. Színházi szülőhazám, az enyém és a színészeimé azokból a pillanatokból szövődik, melyekben nem bújunk maszkok mögé, nincs többé mellébeszélés és félelem, hanem mi magunk vagyunk, és a sötétben megfogjuk egymás kezét." - A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte március 27-én a színház világnapja alkalmával az előadások előtt a színházakban. #szinhaz #színház #szinhazivilagnapiuzenet
 • Gálvölgyi János és Voith Ági egykor... "Azt gondolom, hogy nincsenek véletlenek. Úgyhogy akárhonnan is nézzük, mindenkinek meg vannak számlálva a napjai, kinek kevesebb, kinek több van hátra; de egy biztos: nem akarom tudni, hogy mikor ér utol a végzetem. Inkább élvezem az életet, ameddig lehet, és amikor eljön az idő, büszkén és boldogan búcsúzom! Mellesleg az örmény nagymamám 99 évig élt. Ezt csak úgy zárójelben mondom…" - Voith Ági 75 éves. #galvolgyijanos #voithagi
 • A POKET Zsebkönyvek egy 2018 áprilisában indult kezdeményezés, melynek célja minőségi irodalom terjesztése automatából, elérhető áron, tömegközlekedési eszközökön is könnyen olvasható zsebkönyv formában.

A kezdeményezést 2018. április 11-én, a magyar költészet napján indította útnak a Sztalker Csoport. Budapest hét frekventált pontján (Széll Kálmán téri metróállomás, Vígszínház, Keleti pályaudvar, Puskás Ferenc Stadion metróállomás, Móricz Zsigmond körtér, Déli pályaudvar, Madách tér) helyeztek el könyvautomatává alakított italautomatákat, bennük az első öt kiadvánnyal, melyeket 990 forintos áron lehet megvásárolni.
 • Meggyeskert a Nemzeti Színházban... #díszletmánia #mármegintadíszlet #micsodalátomás #nemzetiszinhaz #szinhaz #színház
 • A 19. POSZT versenyprogramját már elérhetitek a Színház.org-on!

Az idei fesztivált június 6. és 15. között rendezik, a válogatók Zalán Tibor és Gulyás Gábor.